top of page

Kindereetcoach Hip & Healthy

Bijna 1 op 5 kinderen in België kampt met overgewicht en dit aantal neemt nog steeds toe. Hierdoor is er niet enkel nood aan een begeleiding op maat van het kind maar ook van het gezin waarin het opgroeit.

 

Via de Hip & Healthy methode begeleid ik kinderen op een speelse en leerrijke manier naar een gezond gewicht en een gezondere levensstijl.
Hip & Healthy is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren van
6 t.e.m. 18 jaar en stimuleert hen lekkere maar ook gezonde keuzes te maken. Daarnaast is de betrokkenheid van de ouders erg belangrijk en krijgen ook zij voedings- en leefstijladviezen die eenvoudig toepasbaar zijn in het dagelijkse gezinsleven.

 

De begeleiding met terugvalpreventie bestaat uit een intensieve opvolging in de eerste 6 maanden. In de eerste maand zijn de bezoeken, indien mogelijk, wekelijks, nadien tweewekelijks om vervolgens over te gaan tot een controlebezoek per kwartaal.

Tijdens de consultaties gaat het kind op een speelse en creatieve manier aan de slag met 'Het boek over jezelf'. In deze werkmap worden verschillende persoonlijke opdrachten, gericht op de eigen situatie, leefwereld en noden, uitgewerkt en eigen gemaakt. Er wordt gefocust op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, intuïtief en gezond gedrag en dit binnen elke unieke persoonlijkheid.

Een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst staan hier centraal.

Meer info over Hip & Healthy vind je hier terug: 

bottom of page